Топ 5 на най-умните породи кучета

1. Бордър коли

Тe се смятат за едни от най-умните кучета. Те са бдителни и винаги изпълняват задачите си успешно. Бордър коли е куче, което обича да благодари на господаря си. Това куче обича движението,  и се нуждае  от  упражнения. В противен случай кучето няма да консумира енергията си.

 

2. Немска овчарка

Немската овчарка  е предпочитана и използвана в много случаи от различни институции в много страни. Използва се в полицията, военните, за откриване, сигурност и др. С малко обучение можете да имате куче, което отговаря лесно на поръчки. Ако изберете специализирано обучение, ще имате изключително дисциплинирано куче.

След Първата световна война, американските и британските войници са впечатлени от многото качества на тези кучета.

3. Голдън ретрийвър

Голдън ретрийвър е куче, което иска да благодари на господаря си с изключително любезно отношение, не е чудно, че те се използват в болници, центрове за настаняване или медицински персонал.

Те са сред най-препоръчителните за семейства с деца. Не е нужно да се притеснявате, ако го оставите сам с децата, а напротив, това е любящо куче, което ще се грижи за децата.

4. Лабрадор ретривър

Лабрадор Ретривър кучетата са особено възприемчиви , лесно се обучават, ако се използват положителните методи на обучение. Те са нежни, любящи и са много търпеливи! Особено интелигентни, лоялни, имат силна воля и постоянно се нуждаят от физически и психически предизвикателства за да се чувстват щастливи.

5. Пудел

Изследванията показват, че пуделите са сред най-умните кучета. Те често се наблюдават при състезания за кучета. И това не е само заради външния им вид. Те обичат да играят с господаря си и да му  обръщат внимание. Пуделът е много интелигентна порода кучета, поради което е била сред най-популярната порода кучета по света. Въпреки че са много енергични кучета, те могат да се отегчават доста лесно и са известни като творци и създатели на неприятности.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *