НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КУЧЕТА в света

Френски мастиф

Родината на тези кучета, както си личи още от тяхното име, е Франция. Твърди се, че те са били резултат от кръстосването на няколко различни вида мастифи. Френските мастифи се отличават като изключително смели кучета, които се справят отлично като охранители и помощници в лова.

 

 

 Анатолийска овчарка

Родината на анатолийската овчарка е Турция. Нейната история започва преди повече от 5000 години и е известна още като анатолийски карабаш. Тя е била използвана от населението главно за охрана на стадата.

 

Леонбергер

Леонбергерът е едро, мощно и мускулесто куче. Чертите им са необичайни и благодарение на ципестите си крака те са идеални плувци. Окраската им е в златистите цветове на лъва, в червеникаво, червеникаво-кафяво, пясъчно-жълто (сивобежово или светлобежово), както и във всякакви цветове помежду им, с черна маска. Мъжките екземпляри на свой ред са с ръст 72-80 см и тегло 34-50 кг. Възрастните женски екземпляри достигат ръст 65-75 см и тежат 30-50 кг.

Нюфаундленд

Нюфаундлендът първоначално е използван в канадските риболовни райони на риба-треска при изтеглянето на мрежи и издърпването на лодки. Във Франция се използват нюфаундленди, които участват в аварийните морски спасителни служби.

 

 

Кавказка овчарка

Това е впечатляваща порода, призната заради способността си да защитава домакинствата и имуществото като цяло. Кавказката овчарка се смята за най-доброто охранително куче в света.

 

 

 Санбернар

Санбернар (на немски: Bernhardiner) е порода кучета с швейцарски произход. Създадена е в края на 17 или началото на 18 в. от монасите на Санбернарския манастир, намиращ се в Големия Санбернарски проход в Алпите. В манастира развъждали и дресирали тези кучета за спасяване на заблудили се или затрупани от лавини пътници, поради което първоначално породата се е наричала лавинхунд.

Немски дог

За предшественици на настоящия дог се приемат Bullenbeisser (булдог), а също и Hatz-and Sauruden (ловни кучета за диви прасета), които са били среден вариант между силния мастиф от английски тип и бързата и сръчна хрътка. Под наименованието Dogge първоначално се е разбирало голямо, мощно куче, без определена порода.

 

 Ирландски вълкодав

Ирландски вълкодав (на англ. Irish Wolfhound) е най-високото куче в света, ловна порода, разчитаща на острото си зрение при търсене и преследване на плячката. Този кротък гигант има нужда от открити пространства, които да изследва. Това е древна порода, която е съществувала в Ирландия още през 4 век.

 Неаполитански мастиф

Това куче винаги ще защити своите господари! Впечатляващ факт е късата козина , въпреки че  тези кучета са масивни и много  силени.

 

 

 

 

 

 

 

 Английски дог

Английският дог (на английски: Mastiff) е старинна английска порода кучета. Съвременният дог първоначално е селекциониран в Дания (дълго време наричан датски дог), откъдето се разпространява във Великобритания. Използва се най-вече в качеството му на куче-пазач.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *