Породи кучета , които обичат хората

Малтийска болонка

Това е една от най-древните породи кучета, те са били развъждани, за да доставят радост на собствениците си. Гърците дори са издигали гробници за своите малтийски кучета, а по времето на кралица Елизабет, те са били наричани „Утешителят”, защото се е смятало, че могат да лекуват и да облекчават болката на хората. Заради размера си са подходящи за отглеждане в апартамент.

Бигъл

Активният, приветлив и любящ Бигъл винаги е много добър към децата – способен е с часове да си играе с тях. Не забравяйте обаче, че породата Бигъл има добре развит ловджийски инстинкт – най-добре е да гледате тези кучета в частен дом и да не ги оставяте сами за дълго време. Ако се грижите правилно за Бигъл-а, като разбира се не забравяте за неговото дресиране и го обградите с грижи и внимание, то по-добър приятел и охранител за вашето дете няма да намерите.

Брадато коли

Породата се отличава с бдителност, любознателност и им харесва да са сред хора. Това са приятни кучета, които обичат да участват във всичко случващо се в семейството и обичат да са в компанията на други кучета и домашни любимци. Посрещат непознатите с много лай, но това всъщност е топло посрещане от тяхна страна.

 

Бостънски териер 

Бостънските териери са много жизнена порода и печелят сърцето на всеки. Понякога ги наричат клоуните на кучешкия свят и са отлични компаньони за тези, които търсят дребна и активна порода куче.

Уелско корги 

Коргитата са много активни кучета. Те са изключително социални и обожават да срещат нови хора. Ако имате храна, те ще искат да са ви най-добри приятели. Изглеждат малки, но са средни по размер. Обичат да се упражняват, но не твърде много.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *