Защо кучето е най-добрият приятел на човека?

 

Казват, че кучето е най-добрият приятел на човека. Защо? Безусловна любов. Привързаност. Лоялност.

Кучетата са винаги до нас – предани, отговорни, загрижени и щастливи. Единственото ви присъствие и добро настроение е достатъчно, за да ги вдигне на крака и радостно да размахат опашка. Те вероятно са единствените същества, които са виждали своя Бог и може би не подозират, че тяхното съществуване толкова често ни помагат да открием себе си.

Поведени са експерименти с домашни кучета на различна възраст и от различни породи. Всяко от животните е трябвало да се срещне за кратко с четирима души, сред които собственикът му и трима непознати. Хората от своя страна имат за задача да симулират различни емоции. Една от ситуациите изисква от тях да имитират плач и поведение, свързано с нещастие. По-голямата част от кучетата са утешили човека, без значение дали го познават. Облизването и потъркването с муцуна са кучешкият начин да ви кажат Всичко е наред“.

Освен всички тези сериозни ползи, кучетата са и много забавни! Те могат да те накарат да се смееш, особено след ужасен ден, и са винаги до теб, когато имаш нужда от насърчителна прегръдка. А нищо не би могло да те развесели повече от това, да видиш кучето си как държи повода си в очакване, буйно върти опашка с изпълнен с възбуда поглед, готово за първата си разходка за деня.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *