Най-красивите кучета в света

Миниатюрен шнауцер

Миниатюрен шнауцер е малко куче, което е известно със своите различни мустаците от козина. В действителност, тяхната козина е двойна твърда от горната си част и изключително мека отдолу.Това е немска порода, много популярна в САЩ и Европа. Красотата на миниатюрния шнауцер идва от дългата му козина по краката, гъстите вежди и брада. Те са изключително лоялни, любящи, интелигентни и забавени.

Йоркширски Териер

Eднa oт мнoгo paзпpocтpaнeнитe мaлĸи пopoди в Бългapия, йopĸшиpcĸия тepиep нecъмнeнo e eдин oт любимцитe нa мaдaмитe и мaлĸитe мoмичeтa. He e cyчaйнo.

Лагото Романьоло

Лагото романьоло е порода кучета, чиято родина е Италия. Смята се, че тя е предшественик напудела и португалското водно куче. Някога те са използвани предимно за лов на пернат дивеч, но днес са предпочитани домашни любимци и търсачи на трюфели.

 Евразийски шпиц

Евразийският шпиц е красив, с пищна козина, добре сложен и външншят му облик се намира в пълна хармония с неговия темперамент. Грациозен и със средни размери, евразийският шпиц притежава гъста козина, достатъчно дълга, за да го защити от студа, но не чак толкова дълга, за да скрие релефната мускулатура на кучето. Височината в холката е 48-61 см, а теглото е 19-32 кг. Окраската е рижава, бледожълта, „червено дърво”, зонарно-сива (вълча), черна, понякога на тялото, крайниците и опашката се срещат бели петна. Международната киноложка федерация признава само непрекъсната окраска.

Акита Ину

Акита ину носи името на едноимената провинция Акита, разположена в северната част на остров Хонсю, най-големият в Японския архипелаг. Това е много древна порода, за което свидетелстват данните от археологическите изследвания, при които са намерени скелети на древни шпицеобразни кучета, датирани от второто хилядолетие пр. н. е. Освен това са открити и запазени древни рисунки с изображения на кучета, напомнащи на съвременната акита.

Вероятно предците на акита ину са били т. нар. матаги ину. Това куче се е срещало в планината Одате от 8-ми век и се е използвало за лов на мечки и глигани. Историята на акита всъщност започва от времето на Едо (17 век), когато ловните забави са прекратени и се появила необходимостта от служебно стражево куче.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *