ПОДДЪРЖАНЕ НА ЗЪБИТЕ ВИ ЗДРАВИ

СТОМАТОЛОГИЧНА ГРИЖА ЗА КУЧЕТА

Предлагането на суха храна ще ви помогне да запазите зъбите си чисти, но е много важно да помогнете на кучето си, дори в ранните му етапи от живота, да свикне с идеята за миене на зъбите. Кученцата започват да развиват зъби за възрастни на възраст от шест месеца, но свикването с миенето сега ще бъде от полза по-късно.

Започнете лесно, като помагате на кучето да се отпусне с процеса на миене и да контактува със зъбите. Дори не е нужно да използвате специална четка за зъби или паста за зъби за кучета, на този етап просто използвайте върховете на пръстите си, за да масажирате нежно зъбите и венците, така че да се запознаете с контакта и усещането. След като свикнете, можете да отидете на четката за зъби и след това да добавите специална паста за зъби за кучета. Никога не използвайте човешка паста за зъби, защото повечето съдържат флуор, който е токсичен за кучетата. Опитайте се да почиствате зъбите на кучето всеки ден, ако не, поне няколко пъти седмично, тъй като това значително ще помогне за поддържане на устното здраве на кучето.

Научено рано, това ежедневно миене няма да представлява никакъв проблем, тъй като кучето ще се адаптира към обичайната рутина и ще образува солидна основа за здрави зъби и венци, докато растат.

ОБРАЗУВАНЕ НА ЗЪБИ ЗА ВЪЗРАСТНИ

Повечето кученца губят млечните си зъби между три и шест месеца и през това време изпитват известен дискомфорт, както и бебетата по време на изригването. Червеното е начинът на кучето да облекчава болката, затова се опитайте да му дадете много червени играчки, за да му помогнете.

Тъй като кученцето достига възраст от шест месеца, 28-те млечни зъба трябва да бъдат заменени с пълен набор от 42 зъба за възрастни. Ветеринарният лекар ще провери дали всички млечни зъби са паднали и дали възрастните са пораснали, в рамките на рутинна проверка.

ГРИЖА ЗА ЗЪБИТЕ ЗА ВЪЗРАСТНИ

Подобно на нас, кучетата имат същите проблеми като плака и зъбен камък, причинени от бактерии, които могат да доведат до лош дъх, загуба на зъби, затруднено хранене и други потенциално сериозни здравословни състояния. Плаката е мек, кремав цвят филм, който съдържа бактерии, които се образуват по зъбите и под линията на венците. Той става зъбен камък, когато минералите в слюнката взаимодействат с него, образувайки отлагания от жълто или кафяво.

Най-добрият начин за предотвратяване на зъбни заболявания е просто да се предотврати. Превантивните стъпки, предприети у дома, са жизненоважни за осигуряването на кучетата със здрави зъби.

Предлагаме ви да следвате 3 D на стоматологична помощ

  • Ежедневно миене на зъбите – миенето на зъбите на вашето куче е много ефективен начин за премахване на плака от линията на венците. В идеалния случай това трябва да се прави всеки ден, но ако това не е възможно, поне веднъж седмично.
  • Проверка на зъбите – препоръчваме зъболекарска проверка на всеки 6-12 месеца от вашия ветеринарен лекар.
  • Дентална диета – Осигуряването на суха храна е по-добро от мократа храна, тъй като хрупкавата храна помага за премахване на плака. На пазара също има продукти от розе и награди, които могат да ви помогнат да поддържате чисти зъбите на вашето куче.

Bully calcium e уникалната формула DentaDefense помага за поддържането на здрави зъби.

Литература:

1 WIGGS RB. ПАРОДОНТОЗА СПОРЕД ВЪЗРАСТОВИТЕ КАТЕГОРИИ ПРИ КУЧЕТА И КОТКИ. 11-И ФОРУМ ЗА ВЕТЕРИНАРНА СТОМАТОЛОГИЯ, ДЕНВЪР, КО, САЩ, 1997: 143-144

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *