Правилно хранене на кучета

Диета, адаптирана към породата на кучетата, е най-важният фактор за дълъг и здравословен живот!

Здравословната храна за кучета се характеризира с балансирано съотношение на хранителни вещества (протеини, въглехидрати, мазнини, както и витамини, минерали, микроелементи и фибри) и неявно в оптимално и индивидуално енергийно съдържание.

Предците на кучетата

 • Ворфахрен до Ворбилдера

Не само месо: нито кучевият прародител, вълкът, не е чисто месоядно. Вълците се хранят с храна от животински произход, богата на протеин инстинктивно и с различни горски плодове, билки и плодове и т.н.! Чрез диверсифицирана диета недостатъците ефективно се предотвратяват.

Балансирана храна

Смесване на материите! 
Всяко куче има различно енергийно изискване. Тя се различава в зависимост от размера, възрастта, теглото, конкретната ситуация на кучето, интензивността на движението, което прави, и неговия метаболизъм. Пилетата (до 6 месеца), но и зрелите животни от високи породи имат високо изискване за протеини.

 • Ausgeogenous Ernährung

Ако предлагате на кучето си разнообразна, не толкова последователна комбинация от основна храна, продукти за дъвчене, закуски и хранителни добавки, оптимално покрийте хранителните вещества на вашето куче и осигурете балансирана диета. В допълнение, вашият приятел обича качествена храна!

Видове храни

Основна
храна Основната храна за вашето куче осигурява необходимата енергия за кучето му. Можете да избирате между суха и мокра храна. Препоръчва се балансирана смес между двете. В нашия асортимент ще намерите марки, които предлагат храна, специално пригодена за различни възрастови класове (от пилета до възрастни), както и класове с тегло.

Закуски
вкусна и здравословна между храненията: куче понякога възнаградени с здравословни закуски! Тези ценни помагала са особено полезни във фазата на обучение или обучение.

Хранителни добавки
Специално изискване: осигуряването на хранителни добавки се използва предимно за укрепване и развъждане, като по този начин е особено необходимо за куче например. все още растящи или особено активни, болни или бременни.

Продукти
за дъвчене За здрава уста: В допълнение към важния аспект на грижата за зъбите, дъвкателните продукти (най-често биволска кожа) предлагат на кучето добре дошъл вариант и занимание.

Съвети за хранене

 • Хранете пилетата 3 пъти, възрастните 2 пъти на ден и в определени часове, за да свикнете кучето си.
 • Храната трябва да е на стайна температура, така че не я изваждайте директно от хладилника.
 • Оставете четворката да се наслаждава на храната си на спокойствие, без да я нарушавате през това време.
 • Измийте добре купичките след всяко хранене и веднага извадете развалената храна.
 • Бъдете последователни в режима на хранене и не променяйте храната си твърде често. В противен случай скоро ще имате мазно куче, което не се храни добре.
 • Купата за вода на кучето трябва да се пълни постоянно с прясна вода.

Сурова храна

Какво е сурова храна? Суровата храна се основава на прилагането на сурово говеждо месо, домашни птици, овце, кон, патица, заек и други животни. Храненето се извършва с органи, кости и драскотини. Дажбата на суровата храна се допълва с въглехидрати, зеленчуци, плодове, масла, ядки и зелени.

Със сурова храна правите добро на четириногите:

 • няма изненади. знаеш точно какво съдържа
 • възможно е да създават свои собствени дажби от сурова храна
 • помощ в случай на алергии
 • естествени и необработени материали
 • суровата храна е вкусна
 • суровата храна е разнообразна
 • суровата храна предлага повече занимание, отколкото увеличените усилия за дъвчене, участващи в големи парчета месо
 • без нежелани добавки

Отличен съвет: мобилната купа за вода

Der Wassernapf mobile

С бутилка вода за пътуване, за вашето куче се грижи добре, независимо дали то е на пътувания, дълги походи или дори разходки в горещите летни дни.

Пиенето от мобилна купа е чиста работа за вас и вашето куче. Просто отвийте, пийте, сгънете. Накратко: много добре!

Като цяло кучето трябва да харесва купата за храна! 
При нас ще намерите широка гама от здрави и атрактивни контейнери за хранене. Изберете подходящата купа за вас и животното, просто или с игрив модел, елегантен или класически дизайн.
В нашия асортимент ще намерите практични тапи за дози, които поддържат храната свежа в дозировката. Не забравяйте купички с регулируема височина, с които кучето може да расте.

Пет често задавани въпроса относно храненето на кучетата

Тук са съставени важни въпроси и отговори, особено свързани с правилното хранене на кучетата.

1. Какво е правилното количество храна за моето куче? 
Информация за правилното количество обикновено се предоставя на опаковки за храна за кучета. Освен това обикновено трябва да се има предвид, че идеалното съотношение на храната за вашето куче зависи по принцип от действителното и идеално тегло на животното. Ако имате куче с наднормено тегло, намалете количеството на храната и / или прилагайте храна с ниско съдържание на мазнини. Активните и гъвкави кучета могат да бъдат удобно хранени с малко по-големи количества.

Hundewelpen

2. С какво да храня кученцето и докато? 
Пилетата трябва да получават храна, специално адаптирана към техните нужди. Това покрива високите нужди от протеини на малки кучета.
Малките породи могат да се хранят с „истинска храна за възрастни“ от възраст от 9 до 12 месеца. При големи породи след около 6 месеца преминават към хранене за млади кучета и след ок. От 15 до 18 месеца можете да им предложите и „истинска храна за възрастни“.

3. Какво трябва да взема предвид при храненето на по-възрастни кучета? 
Големите породи остаряват по-бързо от малките породи, но всички по-стари кучета трябва да бъдат правилно хранени до тяхната възраст. По този начин храната трябва да бъде висококачествена, лесно смилаема и да съдържа високо тегло на фибри.

Diätnahrung

4. Кога да прилагам диетична храна? 
Има кучета със специални метаболизми, особено с метаболитни нарушения или страдащи от чернодробна или дори бъбречна недостатъчност. За съжаление, тези състояния често са придружени от ниска продължителност на живота. Затова е необходимо да се хранят кучето с диетична храна, адаптирана към неговите нужди. Освен това, особено с остаряването, трябва да посещавате редовно вашето ветеринарно куче.

5. Как да променя диетата на кучето си? 
Промяната на диетата на кучето трябва да отнеме 3 до 4 дни. При по-млади, по-стари животни, с чувствително или дори болно храносмилане, трябва да продължите още по-бавно, като интервалът на смяна на храненето се удължава до 7-14 дни! По този начин тялото на кучето може да свикне по-лесно с него.

По време на смяната на храненето смесете стъпка по стъпка, при всяко хранене, малко повече от новата храна за кучета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *