Кучета от породата Ваймаранер

Кучета от породата Ваймаранер

 

Обща информация:Ваймаранска порода кучета днес е състезание, получено след много години селективни пресичания, внимателни и десетки години пресичане между елементи от една и съща раса, за да се определи моделът на състезанието. Кучешките историци са единодушни, че сред предците на кучето Ваймаранър са Boodhound, най-вероятно от неговата асоциация с Red Scweisshund. Кучетата Weimaraner имат предци от няколко немски ловни породи, включително тук Pointer Shorthaired German, което очевидно е подобно по телесна конституция. Някои кучешки власти предполагат, че Ваймаранер се е появил от съществуваща мутация на албиноси в древна немска порода ловно куче. Други експерти от тази порода смятат, че Ваймаранер идва от германския Бракен, или от кръстосването с няколко породи показалец и дори с някои френски ловни кучета. Независимо от времето на появата си, кучето Weimaraner е общопризнато като разработено в сегашния си вид още през 1810-те, когато е било добре познато в двора на великия херцог Карл Август де Ваймар в Централна-Източна Германия. Благородните от двора практикуват няколко вида лов и решават да развият раса, способна да участва във всички тези и имплицитно да притежават всички необходими черти: много добър нос, отличен зрение, висока скорост, издръжливост, смелост, интелигентност   Име: WeimaranerПроизход:  Германия

Група : Ловни кучета

Височина: Жена 58 – 65 см, мъжка 60 – 68 см

Тегло: между 25 и 38 кг

Средна продължителност на живота: до 11-13 години

Цвят: сив, златисто-сив

Темперамент:   Това са универсални кучета, които се радват на разходка, бягане, туризъм и ви придружават, когато карате колелото си. Не всеки знае как да плува, но ако се научи, от време на време ще иска да скача във водата.

Обучение:  Те са упорити и макиавелийски кучета, които винаги могат да се отдалечат от вас, ако започнат да се отегчават от дейността, която извършвате. Започнете да тренирате кучето, когато е още млад, за да го накарате да разбере кой е водачът в къщата.

Отличителни черти: Трябва да има гръцки ръст, където се срещат грациозност, бързина, издръжливост и баланс. Главата е дълга и аристократична, с умерен стоп и доста изпъкнало чело. Изражението му трябва да е нежно, интелигентно и внимателно.

и решителност. В началото на развитието на породата спортистите са използвали Ваймарския показалец за лов на едри животни, включително елени, планински лъвове, вълци, мечки, диви свине и планински котки.Ентусиастите на състезанието от този период като цяло бяха заможни хора, които ловуваха за опит, а не за печалба. Кучето от породата Ваймаранер беше куче за богати хора. През 1897 г. е създаден германският клуб Weimaraner с цел да се защити породата и да се предотврати закупуването на тези кучета от широката общественост, така наречените „обикновени хора“. Weimaraner Club е разработил стандарт за порода за покриване на нуждите на ловците – стандарт, който затруднява изключително трудно придобиването на куче Weimaraner в Германия и почти невъзможно да се получи от никоя друга страна. Клубът имаше строги правила по отношение на това кой може да купи куче Weimaraner. Пилетата, които не са одобрени от членовете на клуба, не могат да бъдат регистрирани в регистъра на кучетата, а тези, които не отговарят на физическите и темпераментните стандарти на клуба, трябва да бъдат елиминирани. Очевидно само членовете на клуба можеха да притежават куче Weimaraner. Тези действия не са имали за цел да насърчават състезанието. Тъй като големият лов на дивеч става все по-рядък в Германия, кучето Weimaraner започва все по-често да се използва за плашене и връщане на птици за дивеч, било от земята или от водата. Той стана известен и оценен за устата си с много внимателно ухапване. През 1929 г. Хауърд Найт, американски спортист и развъдчик на кучета от Провиденс, Род Айлънд, е приет в германския клуб Веймаранър, но само след като прекарва много време на лов с членовете на клуба, доказвайки им своята отдаденост на породата. на кучета. Той внесе в Америка чифт Ваймаранер, кучета, които първоначално бяха стерилизирани от техните животновъди в Германия, така че те не можеха да се размножават. За щастие, това не спря Найт, който девет години се бореше да получи породи кучета. Точно преди Втората световна война, Найт се сдобива с мъж на име Марс и две женски на име Дорле и Аура. Тези три кучета станаха известни като основатели на американската порода Ваймаранер. Найт основава първия клуб на Ваймаранер в Америка през 1941 г., където той също е президент. През 1943 г. състезанието Weimaraner е официално признато от Американския киноложки клуб за член на Спортната група. Кучето Weimaraner пристигна в Обединеното кралство през 50-те години и така започна изкачването за световно признание. Днес златното куче Ваймаранер продължава да се използва в родната си страна и по целия свят като ловно куче, което може да вземе лова, да го изплаши и да го възстанови.

Физическо описание:

Общи характеристики: Кучето от породата Ваймаранер е средно голямо куче с фини, аристократични черти. Тя трябва да има гръцки ръст, където се срещат благодат, бързина, издръжливост и баланс. Преди всичко, конформацията на това куче трябва да показва способността да работи с висока скорост и издръжливост по време на лов.
Corp: Това е куче, което достига височина между 58 – 65 см за женските и 60 – 68 за мъжете. Теглото е между 25 и 38 кг. Шията му е доста къса, силна. Гърбът е прав, седнал на права линия, бреговете са добре изразени и със значителна дълбочина.
Cap: Главата е дълга и аристократична, с умерен стоп и доста изпъкнало чело.Изражението му трябва да е нежно, интелигентно и внимателно. Сивият нос е за предпочитане.
ушите: Те са дълги и лобови, леко сгънати и поставени високо на главата. Когато висят, те трябва да паднат на около 5 см от върха на носа.
очи: Те са сини или сиво-сини, поставени достатъчно далеч един от друг, за да показват добро разположение и интелигентност. Когато се разшири поради доброто настроение, очите изглеждат черни.
опашката: Той е къс, на зрялост с размери приблизително 15 см, носен по такъв начин, че да покаже самочувствие.
палто: Той е къс, мек, в един цвят, съответно сив, сиво-златист, с по-светли нюанси на цвета в областта на главата и ушите.

 

личност:

Кучетата Weimaraner са атлетични кучета, с много енергия в тях, което носи въздух на елегантност, където и да се намират. Те станаха много популярни през последните години благодарение на Уилям Уегман, който започна да снима Ваймаранс в костюми и перуки, създавайки сцени, които показват, че той се държи като хора. Това състезание не е за всички, колкото и да са сладки и изразителни. Кучетата Werimaraner са кучета, които изискват много внимание, силно лидерство и много упражнения, за да поддържат балансирана личността си. Има ловни кучета, на които спортистите могат да разчитат и много хора ги използват в лов, за да следят лова и да го изведат на лов. Въпреки че са активни и се нуждаят от много време, прекарано навън, Ваймаранер иска да живее на закрито със семейството си и да погълне толкова обич, колкото може да получи. За семейства, които обичат да излизат навън, кучето Weimaraner е отлично. Те се нуждаят от поне един час енергична дейност всеки ден. Те са универсални кучета, които се радват на разходка, бягане, туризъм и ви придружават, когато карате мотора си. Не всеки знае как да плува, но ако се научи, от време на време ще иска да скача във водата. Не оставяйте кучето Weimaraner в задния двор на къщата сам, защото това със сигурност ще го унищожи и след това се опитайте да избягате от него. Тези кучета ще станат разрушителни, ако нямат достатъчно упражнения, което означава, че трябва да се мотаете с тях колкото се може по-дълго. Има кучета, които ще тичат след всичко, което се движи, което означава, че малките животни ще бъдат в опасност около това куче. Трябва да държите каишката на кучето през цялото време и да се уверите, че оградата на двора е в перфектно състояние.Те се разбират добре с други кучета, когато са отгледани от малките си, в противен случай няма да приемат присъствието на друг мъжки в къщата. Когато са малки, те са доста тромави и неквалифицирани, рушат се из цялата къща. Без упражнения и тренировки, младото кученце Ваймаранер няма да се държи твърде добре.

обучение

Кучетата Weimaraner са доста трудни за обучение. Те са упорити и макиавелиански кучета, които винаги могат да се отдалечат от вас, ако започнат да се отегчават от дейността, която извършвате. Започнете да обучавате кучето си като дете, за да го накарате да разбере кой е водачът в къщата – ако не разбере кой е водачът, той естествено ще заеме позицията на водач. Обучението трябва да се извършва с помощта на много награди и ползи, но да се извършва с уверен въздух. Суровата дисциплина ще накара това куче да ви игнорира напълно, така че трябва да сте сигурни, че обучението се извършва от най-търпеливия човек в къщата.Начинаещите развъдчици на кучета трябва да се консултират с професионален треньор, способен да разбере нюансите на кучешката личност на Weimaraner.

Toaletaj:

Кучето от породата Ваймаранер е едно от най-лесните кучета, за които трябва да се грижите. Дори да бъде хвърлен в калта, скоро отново ще бъде чист. Седмичното четкане трябва да е достатъчно, за да запази козината си здрава. Къпете го, когато е необходимо. Обикновено обича да хвърля всичко, което намери на пътя или в двора, което често го кара да мирише по-лошо.

Също така не забравяйте за стоматологичните грижи . Най-добре е да миете зъбите с четката, поне няколко пъти седмично, за да премахнете каменните отлагания. Ноктите също трябва да се грижат поне месечно, ако той не ги промива естествено по време на разходки. Трябва да внимавате за рязането на ноктите, защото те съдържат кръвоносни съдове и ако се случи да срежете ноктите си твърде дълбоко, следващия път кучето може вече да не приеме това лечение.

Текущи заболявания и състояния:

Породата кучета Weimaraner е порода, която има доста здравословни състояния в сравнение с други породи. Сред болестите, които могат да се появят при тази раса са следните:

– дисплазия на тазобедрената става и дисплазия на рамото, най-често се проявява със застаряващи кучета от тази порода. Най-добре е да разберете дали родителите на кучето са страдали или страдат от такова заболяване;

– Аортна стеноза е препятствието на притока на кръв през аортните клапи. След време лявата камера ще се разшири, което ще доведе до сърдечна декомпенсация и развитие на застойна сърдечна недостатъчност;

– прогресиращата атрофия на ретината е очно заболяване, което включва постепенно влошаване на ретината.В началото на заболяването кучетата губят нощното си зрение, след като болестта се влоши, те губят зрението си през деня;

– стомашна дилатация / усукване или „синдром на волвулус“ се характеризира с бързо натрупване на въздух в стомаха, малпозиция на стомаха. Това означава, че стомахът се подува и вече не позволява на храната да тече от него;

– Хипотиреоидизъм възниква, когато тялото не може да поддържа правилните нива на хормоните на щитовидната жлеза;

– Дисплазия на ретината е дегенерация на ретината, което означава, че клетките на ретиналната тъкан не са се развили напълно. При кучетата ретината ще се появи под формата на слоеве сплетена тъкан;

епилепсията е неврологично състояние, което най-често се наследява. Когато страда от епилепсия, кучето може да има гърчове, които ще провокират различни странни поведения;

Остеохондроза Dissecans (OCD) е състояние, което се среща при големи, бързорастящи кучета, при които някои хрущяли в ставите не се образуват правилно. Храненето на кучето правилно и балансирано може да помогне за здравословното развитие на китките. Въпреки това, много кучета изискват операция за отстраняване на ненормални хрущяли;

– болест на Фон Вилебранд означава липсата на вещество, което помага на тромбоцитите да образуват съсиреци, поради което кучетата с това заболяване кървят прекомерно, когато се наранят, без значение колко малка е раната;

– дистихиазата е наследствена, която предполага растеж на допълнителна линия на клепачите. Това състояние допълва сърдечните заболявания, като е трудно да се наблюдава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *