Как правилно да храним куче. Колко хранения на ден трябва да имат

Как правилно да храним куче. Колко хранения на ден трябва да имат

Какво е храненето на вашето куче? Правилна ли е диетата на кучето?

Пилетата на възраст до 6 месеца получават 3-4 хранения на ден. След шест месеца може да са достатъчни две хранения, но се препоръчват три. Подобно на човека, кучето има подобно храносмилане и се нуждае от почивка 15-30 минути след хранене. По време на размножителния период, особено до една година, кучето ще яде повече, ще има повече енергия и има желание за фантастично движение.

Препоръчителна храна: месо (говеждо месо, домашни птици, риба, пуйка, заек), ориз, морков, целина лук, плодове

Какво НЕ е позволено: шоколад, кафе, сладолед, сладкиши, зеле, боб, свинско месо, пикантна храна, фъстъци, алкохол, домашни птици, свинско или овче или сурови вътрешни органи. Не е препоръчително (т.е. в много малки количества или изобщо) да се предлага храна, която може да ферментира, като: боб, грах, картофи, зеле. Нито са пържени картофи, сосове или тестени изделия.

Количеството храна се различава от отделния човек. Тя се различава в зависимост от възрастта, хранителните вещества, енергийното ниво, физическото състояние (бременността). За да видите колко храна сложите в купа с храна и ако не ядете всичко при следващото хранене, сложете по-малко и така нататък. Ако свикнете с даден вид храна е добре да не преминавате веднага върху друг вид храна или друга марка.Преходът трябва да бъде направен най-малко няколко дни, когато новата храна постепенно се въвежда все повече и повече на масата.

Готвена храна или „зърна“?

Ако нямате време да готвите ежедневно за своя спътник, можете да го правите по-рядко.Видях някои хора да готвят по-големи количества от храната, която носеха и да ги съхраняват в торбички в хладилника. Така храната се пазела няколко дни.

Зърната и храната в плика или консерва са добри, ако имат в състава си всички кучета, които се нуждаят ежедневно. Съобщава се, че някои марки храни в магазина са по-малко добри или лоши. Обърнете внимателно какво храните кучето си, защото може да е алергичен към определени видове храна!

Лактатите (мляко, сирене, яйца) трябва да бъдат част от диетата на кучето, особено през размножителния период за здравословно, силно и справедливо развитие.

Сурово месо. Вярно е, че четириногият разбива и разкъсва месото със зъби и го дъвче по-малко, след което го поглъща. Това се случва в природата. Кучетата за домашни любимци също могат да получават храна, която съдържа сурово месо, но някои хора са алергични, а други не предпочитат този вид храна. Суровото месо увеличава риска от излагане на кучето на вътрешни паразити.

www.dogsupplement.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *