НУЖДАЯТ ЛИ СЕ КУЧЕТАТА ОТ ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ?

Харесваме добавки с витамини и минерали, много от нас приемат добавка от един или друг вид.Индустрията за витамини и суперхрани се разраства през последните години, но дали те са толкова важни и за кучетата?

По-възрастните кучета се нуждаят от различен баланс на витамини и минерали от по-младите им приятели, но не е нужно да се притеснявате за допълване на диетата на по-старото куче.Храненето на кучето със специално адаптирана висококачествена храна предполага включването на всичко необходимо за поддържане на оптималното състояние на организма.

Храната,която давате на вашия любимец, ако не е за него. Тя дори може да попречи на кучето да използва определени хранителни вещества в храната, причинявайки храносмилателни проблеми – или дори проблеми с костите или ставите. Има някои храни, които са токсични за кучетата и никога не трябва да им се дават, като лук, чесън, авокадо, грозде и шоколад.

Потърсете хранителна добавка , която е 100% пълна и балансирана. Това означава, че съдържа всички хранителни вещества, от които кучето се нуждае за здравословен и активен живот, започвайки от втората част от живота и не е необходимо да се храни с нищо друго.

КАКВО ДА ТЪРСИТЕ В ДИЕТАТА ЗА ПО-ГОЛЕМИ И ПО-ВЪЗРАСТНИ КУЧЕТА

Зрелите кучета , обикновено около 6-9 години, в зависимост от размера на породата, са в етап „средна възраст“ от живота си. Те могат леко да се забавят от високото ниво на активност на кученце или възрастно куче и се нуждаят от различно хранене от храненето им.По същия начин, старшите кучета в напредналите си стадии, на възраст 9-11 години, се нуждаят от много повече протеин, за да поддържат мускулната си маса и да поддържат вътрешните си органи и имунната система.

  • Първата съставка трябва да бъде  протеин за качество на животните  (например пилешко, агнешко или рибно), а не растителни протеини. Протеините са от решаващо значение, тъй като се използват от организма за формирането и поддържането на мускулна маса, което не само поддържа общия тонус на тялото, но и спомага за поддържане на ставите.
  • Мазнините са важни,  защото се използват като основен източник на енергия. Диетата трябва да съдържа мазнини на малко по-ниско ниво, отколкото при младите кучета, тъй като те са по-малко активни. Мазнините също поддържат кожата и козината, осигурявайки есенциални мастни киселини.
  • пребиотици : търси FOS (фруктоолигозахариди), вид пребиотици. Това помага за поддържане на здравословното храносмилане и също така поддържа здрава имунна система.
  • Антиоксиданти.  Висококачествената диета ще съдържа антиоксидантите Витамин Е и С и бета-каротин, които помагат за поддържане на имунната система.
  • L-карнитин  – това хранително вещество, което действа като естествен консуматор на мазнини, помага да се поддържа оптимално състояние на тялото за по-възрастни кучета.
  • Състав за грижа за  зъбите – Храна, която съдържа минерали за почистване на зъбите, ще помогне за намаляване на зъбен камък, поддържане на здрави зъби и венци, при по-старото куче.

      www.dogsupplement.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *