Обучение на кучето. Как да ви се подчинява

Обучението на кучета бележи началото на пътешествие от превръщането на впечатляващо кученце в любящо и лоялно куче, което ще бъде с вас през целия си живот.

Връзката, която имате с вашето куче, е като двупосочна улица – връзка. Както във всяка близка връзка, колкото повече давате, толкова повече получавате. Ето защо вие също играете жизненоважна роля.

КОГА КУЧЕТО МОЖЕ ДА ЗАПОЧНЕ ДА ТРЕНИРА?

Веднага! Ако вземете кученце от развъдчик, най-вероятно ще се приберете с него около 8-седмична възраст. Досега новото ви кученце е развило около 80% от мозъка на възрастен и в следващите седмици мозъкът ще продължи да се развива.

Вашето куче е готово да се учи и е важно да се уверите, че сте уверени и последователни от първия ден.

Кучетата имат кратък период на внимание и ще предприемат многократни опити да ги научат, но след като научат какво се очаква от тях, вие имате чудесна възможност да ги изведете на желаното ниво много бързо. И не забравяйте, по-лесно е да направите тренировките сега, отколкото по-късно, когато те ще бъдат много по-големи и по-силни и вече имат създадени умения.

ИЗГРАЖДАНЕ НА ДОГОВОРА

Неговата собствена увереност и последователност дава на кученцето увереността, че може да разчита на вас, на новия му родител. Честата употреба на името би изглеждала проста, но за тях това е много важен сигнал.

Най-добрият начин да изградите доверие в себе си е чрез положителни награди и насърчаване на доброто поведение – вместо наказание чрез физическа сила. Това ще ви позволи да развиете силна връзка на доверие, основана на взаимно уважение и подходяща награда.

Кученцата са много забавни, но могат да бъдат разочароващи, когато не винаги правят това, което искате. Освен че не говорят един и същ език, моля, имайте предвид, че са много млади и затова лесно се разсейват.

Бъдете търпеливи и последователни с вашето кученце. Те все още учат и в крайна сметка ще разберат какво искате да правят.

ОСНОВНО ОБУЧЕНИЕ НА КУЧЕНЦЕТО

Бъдете подготвени за малко убедителна работа, много репетиции, няколко награди и заслужена похвала. След като могат да „седнат“ и „легнат“ по поръчка, вие ще сте много горди – показвайки новите си умения на приятели и семейство – и ще харесате цялото положително внимание, което получават.

седя

Задръжте награда пред кучето, близо до носа (не го оставяйте да държи в ръката си) и го движете бавно, назад над очите, така че носът да се издигне. Тялото им естествено трябва да седи в седнало положение Веднага щом седне, дайте на кученцето наградата, като го похвалите едновременно и казате словесната команда „седни“. Повтаряйте, докато вече не се нуждаете от награди, а само похвалите, след като направите упражнението.

легнал

Задръжте наградата пред носа на кученцето и го преместете бавно към земята и между предните му лапи. Това трябва да го насърчи да заспи, за да бъде възнаграден. Веднага след като легне, дайте на кученцето наградата, хвалейки го едновременно и кажете словесната команда „лежа“. Отново повтаряйте, докато вече не се нуждаете от награди, а само похвалите, след като направите упражнението.

Ходене на каишката

Важно е основното обучение на кученца да включва ходене. Започнете на закрито, където е по-удобно и можете да контролирате околността.

Първото нещо, което трябва да направите, е да поставите яката върху нея и веднага след това да й дадете награда и да я похвалите, така че да осъзнаете, че носенето на яка е добро нещо.

Поставете няколко здравословни награди в купа от едната страна на стаята и я оставете да отиде с вас към купата към купата. След това опитайте каишката с награда в ръка и кученцето до леката каишка, като използвате наградата като стръв.

Постепенно развивайте това упражнение и избягвайте да държите каишката в напрежение, тъй като може да започне да се съпротивлява и да се дърпа безконтролно. След като се почувствате комфортно на закрито, започнете градинските си упражнения, ако имате такива.Не забравяйте да бъдете търпеливи и го хвалете всеки път, когато прави упражнението правилно. Знаеш, че каишката не е нещо, от което трябва да се страхуваш, но той няма да го разбере, докато не му го покажеш.

Избраната от вас храна или хранителна добавка  може да ви помогне в тренировките

Когато избирате храна за кучета, потърсете съставка, наречена   DHA (Докозахексаенова киселина). Това е омега 3 мастната киселина, която се среща естествено в организма, като е един от ключовите елементи в развитието на мозъка. Когато е включен в диетата, DHA помага на кучетата да бъдат по-лесни за обучение. Всички EUKANUBA Puppy и Junior мрежи имат правилните нива на DHA, за да дадат на кученцата възможно най-доброто начало за първите години от живота и след това.

Курсове за обучение на кучета

Повечето от нас, тези от EUKANUBA, които имат кучета, използваха курсове за обучение на кучета наведнъж. Добрият тренировъчен клас е много забавен, полезен и преди да го знаете, вашето куче ще слуша послушно всяка инструкция … е, почти всяка инструкция. Подготвили сме полезно ръководство, което ви показва критериите за избор на курс за обучение.

ОБУЧЕНИЕ НА КУЧЕТА

Някои казват, че не можете да научите старо куче на нови трикове, но те не могат да бъдат по-далеч от истината. Независимо дали току-що сте приели ново възрастно куче, което се нуждае от малко помощ с основите, или ако имате куче, което сте отгледали и което трябва да ви напомня – това са няколко съвета как да обучите куче възрастен.

Ключът е последователност

Независимо от поведенческите проблеми, които може да срещнете с вашето възрастно куче, основните принципи на обучение, които се прилагат за пилетата, ще продължат да се прилагат. Обучението на възрастно куче, което вече има някои умения, може просто да отнеме малко повече време.

На първо място е много важно да сте много съобразени с поръчките и наградата. Също така си струва да се уверите, че всички членове на вашето семейство знаят вашите цели на обучение и как правилно да използвате контролите, защото в противен случай кучето ви може да получи смесени съобщения, които могат да бъдат объркващи.

Похвала, а не наказание

Кучетата се учат чрез многократни положителни действия. Това означава, че ще постигнете целите само като похвалите поведението, което искате да насърчите и покажете на кучето какво е добро поведение. Наказанието на кучето за лошо поведение вероятно ще го накара да се държи по-непредвидимо и ще затрудни правилното му обучение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *