как да научим кучето си на команда „ФУ“

Как да научим куче на командата „фу“, така че тя да го изпълни с една дума? Как да накажем куче или кученце, което търси послушание, но без да навреди на здравето на животното? Статията ще помогне на начинаещия животновъд да научи как да прилага наказание и да получи своя домашен любимец.

Който каже нещо, но обучението на кучето с екипа на фу е задължително. Тя ще се използва през целия й живот, въпреки че с времето все по-малко. Екипът на „фу“ ще спаси живота на звяра повече от веднъж, затова е необходимо да започнете да тренирате от млада възраст.

Физически е възможно да накажете кученце на възраст от 3 месеца. До тази възраст е по-добре да се въздържате от отрицателно усилване и да премахнете заплашителната интонация на гласа. Между другото, за да успеете да изпълните тази команда и много други, трябва да се научите как да използвате стимула. Също така може да се нуждаете от строга яка за обучение на кучета – с нея шут с каишка ще бъде по-забележим за кучето, но трябва да използвате силата с мъдрост.

Как да накажа кученце или куче?

    1. Какво да накажа? Не използвайте за наказание предмети, различни от дланта. Понякога е подходящо да използвате лезин или ритник с каишка, но най-често шамар с дланта на ръката ви се прилага към крупата.Ако използвате други предмети, например чехли, паднали под мишницата, тогава в бъдеще кучето може да започне да си отмъщава за всичко, което му напомня за нарушителя. В резултат на това всички чехли в къщата ще бъдат в опасност.

Не си мислете, че кучето ще се сърди на вас и в бъдеще ще отмъсти за предишните си наказания, ако бъде наказано с ръце. Собственикът също храни, гали, дава лакомство и игра, така че ако ръцете в ума на животното са свързани с нещо добро, то със сигурност няма да е отмъстително.

    1. Кога да накажа? Кученце или куче ще разберат защо са били наказани от собственика само ако са били наказани в момента, в който е извършено „престъплението“. Тоест, вече е късно да се скарате на животно за локва, ако това е направено дори 10 секунди, преди да го видите. Винаги наказвайте, когато извършите конкретно действие, а не след като кучето вече го е извършило.
    2. Как да накажа с командата „фу“? По време на нежелано поведение дайте строга команда „фу“ и след това накажете физически. Не забравяйте, че не можете да победите кучето върху други части на тялото, с изключение на „петата точка“.

куче яде боклук

По-лесно е да се каже чрез пример. Например, кученце дъвче обувки – тогава е подходящо да се произнася строго „фу”, след което се качете нагоре и плеснете по задника по дланта. Не обърнахте ли отново внимание и не гризете? Тогава трябва да накажете по-силно.

Например, кученцето е взело някаква мушка в устата си. След това веднага заповядайте „фу“, качете се и ударете по задника по дланта. Дъвче така или иначе? Накажете по-силно, като първо повторите командата. Дъвче отново?Наказвайте още по-силно, но не повтаряйте командата.

Например кутре глупости у дома. Точно в момента, в който се е приклекнал – наказвайте като строго казвате „фу“. Уместно е в този случай да се приложи физическо наказание с умерена сила.Например, кученцето хапе ръцете на собственика си. Тогава в момента, в който ги ухапе – кажете „фу“ и плеснете с длан по папата.

Случва се куче да се втурне към минувач, докато е на каишка до собственика. След това, в момента на хвърлянето, трябва да кажете „фу“ и да приложите каишка с каишка върху себе си.

  1. Ефективно наказание . За да бъде наказанието ефективно, а не игнорирано от кучето, то трябва да е достатъчно силно. Тоест, тя не трябва да навреди на животното, но ние наказваме по причина и следователно силата на наказанието трябва да бъде умерена: не силна, но не слаба. Наказвайте всеки път по-строго, докато не намерите ефективно наказание.
  2. Винаги ли се наказва физически? Първият път винаги трябва да наказвате физически кученце или куче.Но тогава ще видите, че едва ли чувайки „фу“ кучето спира нежеланото поведение. Тогава няма смисъл да наказвате. Просто трябва да кажете „фу“ и да не използвате отрицателни подкрепления.
  3. Интонацията на гласа. Екипът „фу“ трябва да звучи строго, заплашително. Следвайте екипа с пронизителен поглед в очите. Чувствайте се като гневен, недоволен, но обичащ татко, който наказва с целта да възпита. Разбира се, всяко физическо наказание е недопустимо при отглеждането на деца, но при нашите четириноги фаворити нещата са различни.

Това е всичко. Както можете да видите, няма нищо трудно да се научи и сега знаете как да накажете куче или кученце без последствия за самото животно. Не забравяйте, че трябва да обърнете много положително внимание на домашния любимец. Трябва да е 100 пъти повече от наказание. Съвместното ходене, игри, похвали за доброто поведение или изпълнен екип е това, от което домашният любимец се нуждае, за да изгради доверие в собственика.

Вижте по-долу кратко видео, в което собственикът се скара с кучето си.Вярно, той го прави с любов, приветливо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *