Как да Обучим кучето си

Обучението на кучета самостоятелно и без помощта на специалист е възможно, ако собственикът преподава екипи за кучета точно следвайки посочените препоръки. Собственикът ще се нуждае от повече старание и търпение. Тези важни качества, заедно с правилното изпълнение на всяка команда, ще ви позволят да обучите кучето си максимално ефективно и бързо. Накарайте се да работите усилено, иначе губете времето си и няма да постигнете нищо.Мързеливите никога не постигат нищо.

И така, как да тренираме кучета, къде да започнем обучението, какво е необходимо за обучение на кучета и кученца за най-важните екипи и какви боеприпаси да вземем, какво лечение да дадем, къде да тренираме и колко?

Как да тренираме куче? Всички екипи за общи кучета.

Първо, нека поговорим за това кои екипи трябва да научат кучето. Ако имате кученце под 3 месеца, тогава прочетете как да тренирате кученца . Всички със звяр по-възрастен от 3 месеца продължават да четат тази статия.

Всички команди по-долу са много необходими, така че хвърлянето на която и да е от тях не е възможно. Ако не четете статии за командите, написани по-долу, тогава всичко написано в статията ще ви се стори твърде неразбираемо. За да получите подробна информация за изпълнението на дадена команда – щракнете върху връзките .

 1. За мен . “ Най-необходимия екип, който се използва най-често от всички останали в ежедневието.
 2. „Фу“ . Невъзможно е да си представим съвместното съществуване с куче без тази команда. Той е важен като въздух.
 3. „Напред“ . Всеки ден ще използвате тази команда. Не е трудно да научите куче да ходи наблизо, ако работите правилно.
 4. Експозицията е в основата на обучението. По някакъв начин хората не правят много от това и по този начин правят огромна грешка. Без излагане, обучението е почти загуба на време.
 5. „Седни“ . Правилният екип, който се използва много често.
 6. „Надолу“ . Той се използва рядко, но е лесен за научаване.
 7. „Стойте . “ Странно, но се използва по-често от „легнало“. Преподаването на куче на този екип на новак ще бъде някак трудно.
 8. „Дай ми . “ Не мислете, че това не е полезен екип. Полезно е за кучета от всяка порода, които собственикът иска да контролира, и е особено необходима за кучета от сериозни породи, чието задължение е да защитават собственика (необходимо е когато се научите да защитавате собственика – за да можете да наредите на кучето не само да атакува нападателя, но и да го пусне).„Дайте“ трябва да научите дали искате кучето да ви даде пръчка или играчка, хвърлена към него. Но командата „дай“ лапата е по-добре да не преподаваш, защото тогава кучето просто ще ти дава лапа всеки път, когато се наведеш към нея.
 9. Апорт . Благодарение на апортирането ще ви бъде много по-лесно да разхождате физически активно куче.Също така, това ще ви позволи да научите животното да търси района в бъдеще. Не забравяйте да я научите домашен любимец от малка!
 10. „Местоположение“ . По ваша заповед кучето трябва да отиде на мястото си в къщата. Не е страшно дали тя се задъхва навсякъде, ако е подходящо за собствениците, но трябва да знае мястото си.
 11. Фас . Споменах този екип тук, тъй като много собственици се притесняват за бъдещето на кучето като закрилник. Забравете за тази команда, докато не научите кучето си да ви се подчинява.обучението на кучета – не забравяйте да кликнете върху връзките . Не се опитах да рисувам всеки екип тук, иначе статията изглеждаше като платно с текст. Между другото, за да направите кучето по-склонно да изпълнява команди, използвайте различни лакомства за кучета . С лакомството процесът на обучение преминава много по-бързо.

  Сега за това как да провеждаме класове и колко.

  Колко да тренираме куче и кученце, къде и кога?

  Можете да тренирате поне у дома, като давате такива прости команди като „на мен“, „седя“, „фу“ и т.н. Но това не може да се нарече пълноценно обучение, тъй като кучето ще се подчини на собствениците на къщата и ще откаже послушанието на улицата .

  Ето защо, вземете яка, закачете каишка към нея, запасете се с лакомство и добро настроение и напред, за да тренирате себе си. Проведете първите си занятия на място, където никой няма да ви притеснява – ще усложните ситуацията и ще тренирате в присъствието на много дразнители по-късно (постепенно).

  Учете кучешките си команди три пъти седмично, например: понеделник, сряда, петък. Ако е твърде зает, тогава поне два пъти. Не правете първия урок за повече от 35 – 45 минути, а в бъдеще увеличете продължителността на тренировката до 1 – 1,5 часа.

  1. Урок първи : Научете екипите „близо“, „седнете“, „легнете“, „до мен“ и не забравяйте да дадете откъс.Разработете командата „за мен“ по време на разходката – просто звънете на кучето от време на време, както и с издръжливост (подробности в статиите).
  2. Урок втори : направете същото като в първия урок.
  3. Трети урок : тренирайте както преди, но увеличете времето на урока до 45 минути – 1 час. Също така е време да въведете командата „stand“.
  4. Четвърти урок : практикувайте всички едни и същи команди. Сега всичките ви усилия трябва да са насочени към осигуряване на перфектното изпълнение на кучето. Ето защо, ако нещо не се получи, просто потърсете отговора на въпроса и ще успеете!
  5. Пети урок : за петия и всички следващи уроци, практикувайте работа със същите екипи. Изпълнението на търсенето с един екип, гарантирайте, че кучето работи по-стабилно! Няма смисъл в екипите за „полу тренировка“. Между другото, можете да обучите кучето си да ходи до всяко определено място по команда.Но в момента имате какво да правите и в сайта няма подходяща статия 🙂 Следвайте новите материали в раздела „обучение“ – там ще се появи статия за това как да научите куче да ходи на определено място.

  Подайте командата „за мен“ по време на разходката, от време на време, а също и когато кучето е в покой и решите да го повикате при него.

  Екипът „фу“ ще се справи в ежедневието. Можете да създадете изкуствени условия за практикуване на този екип, като разпръснете храна в радиус от няколко метра. Когато се опитате да вземете храна – дайте строга команда „фу“ и направете каишка. Прочетете повече затова как да отбиете куче, за да вземете на улицата, прочетете линка.

  Полезна статия.Не знаете как да обучите куче на кутия или тоалетна на улицата?Тогава статията за справка ще ви помогне да свикнете с тоалетната на правилното място за собственика.

  Ще научите командата „място“ в къщата, тоест да изпратите куче до мястото. За да научите животно да ходи на определено място извън къщата, трябва да изчакате, докато се сетя за нова статия или сам да намеря информация в Интернет. По принцип за послушанието командата е полезна, въпреки че рядко се използва в живота.

  Екипите „апортират“ и „дават“ ще работят първо по време на разходката. Просто играйте с кучето си любимата си играчка, най-добрият теглич и няколко пъти за цялото време дайте командата „дайте“. Тренирайки куче, вие също ще практикувате опортиране и „даване“, но по по-строг начин, без да играете.

  Екипът на FAS не е прост екип и само опитен човек може да го обучава . И никой опитен човек няма да се ангажира да обучава този екип, без първо да работи за послушание. Ако ръководителят на кучетата види, че кучето ви се подчинява, най-вероятно ще направите няколко класа по послушание и ще пристъпите към курса на защита.

  В каква последователност да се работи и в колко?

  Затруднявайте екипите, както искате – това е основното условие. Можете да започнете с изработването на командата „до“ и след 5-10 минути започнете да работите с командите „седнете“, „легнете“ и „стойте“. След това отново се върнете към командата „до“ и след 5-8 минути направете експозицията. Упражнете за още 5-10 минути, след което можете да изработите командата „aport“ и „give“. Правете ги за 5-10 минути.

  За следващия урок смесете всичко така или иначе! Винаги променяйте реда на изпълнение на команди – този подход ще повлияе положително на процеса на обучение.

  Най-важните точки в тренировките.

  1. Как да опростим обучението? Разходете кучето добре преди тренировка. Физически изморена, тя ще бъде по-малко разсеяна и ще работи много по-добре. Такъв малък трик 3-4 пъти ще опрости тренировките.
  2. Не споделяйте с екипи . Направете кратки почивки между отбори. Например, практикувайки „седнете“, „легнете“ и „стойте“, направете пауза за 5-10 секунди, преди да дадете следващата команда. Тоест не е нужно да се разделяте с издаването на команди, в противен случай мозъкът ще избухне в кучето.
  3. Обслужва се само един отбор . Не е необходимо да повтаряте някоя команда повече от два пъти. Тогава кучето ще се подчинява само на втората, третата и така нататък команди.
  4. Намесете екипа . Кучето няма нужда да знае кой екип ще бъде обслужен следващия път. Тоест, същото „седи, лежи и застани“ трябва да бъде представено в несъгласие. Не в ред. Също така, трябва постоянно да променяте реда на изпълнение на команди. Например, след откъси, обикновено разработвахте командата „до мен“, а сега разработвате командата „до мен“. Като цяло се занимавайте с всички отбори, но нарушавайте всичко като бъркотия.
  5. Кучето също е уморено . Превишенията в тренировките са вредни. Животното не може да ви се оплаче, че може да има главоболие или нещо друго. И може би днес той има малко по-различно настроение и командите се изпълняват някак неохотно.С течение на времето кучето ще се подчини на господаря си по-добре и след това ще работи перфектно при всякакви обстоятелства. Но трябва да помните, че не се занимавате с компютър, а с живо същество.
  6. Спиране . Случва се по време на тренировъчния процес кучето да изглежда някак сплашено. Изглежда, че той изпълнява команди, но някак колебливо, несигурно. Най-вероятно сте били твърде строги, това е първото занимание на животното или натоварването е било прекалено голямо. След това постигнете изпълнението на всяка много проста команда и след това щедро хвалите кучето. Освен това трябва да насърчавате 3-4 пъти по-дълго от обикновено. Когато кучето осъзнае, че собственикът го одобрява, то ще работи няколко пъти по-добре. Добър вариант е да прекъснете играта или да ходите.
  7. Escape. Случва се кученце или куче да чупи класове и да се втурне с някакъв дразнител като котка или куче, което тича покрай него. Като цяло има причина. След това първо трябва да практикувате издръжливост първо на дълга каишка – за да можете лесно да наваксате животното, без значение колко бързо то бяга. Достатъчна е дължина на каишка от 3-5 метра (каишка с карабина ще бъде много евтина). По принцип в допълнение към издръжливостта той не е особено необходим някъде другаде, освен когато се научи да ходи по команда и отбиване да взема от пода.
  8. Перфектно подчинение. Не обучавайте веднага, постепенно и систематично командите на кучето, като гарантирате, че тя ви слуша във всяка ситуация. Като начало, упорито тренирайте основните екипи и се стремете към незабавното им изпълнение в спокойни условия. Когато всички команди ще бъдат изпълнени перфектно от животното, е време да усложните обучението, създавайки изкуствено ситуации, в които животното трябва да ви слуша. Тази тема заслужава отделна статия, но в момента имате какво да направите.
  9. Обучава се само един. Кучето трябва да изпълнява основни команди от всички членове на семейството. За да направите това, не е необходимо да отидете и да тренирате всички, но всеки трябва да знае как да постигне най-основните команди. На самия сайт за обучение трябва да присъства само един член на семейството, в противен случай кучето ще се разсее.

  Това е всичко. Надявам се, че написах съвсем ясно как да тренирам куче и кученце. Скоро ще напиша продължение на статията, което ще усложни обучението. В момента определено имате какво да направите.Не се разсейвайте от нищо, но за начало гледайте готиното видео по-долу по темата за обучението на кучета.

  Тази статия е достъпна до вас благодарение на www.dogsupplement.bg 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *